неділя, 7 квітня 2019 р.

Що таке Geogebra?


Це безкоштовна математична програма для розробки інтерактивних (живих) моделей, Інтернет-сторінок та використання їх у навчанні. Вона завжди доступна на 
www.geogebra.org. GeoGebra полегшує створення математичних моделей, які дозволяють проводити інтерактивні дослідження при переміщенні об'єктів і зміні параметрів.

В Інтернеті розміщено багато моделей, які безкоштовно можна використовувати у навчальному процесі. На офіційному сайті програми Geogebra  зібрана ціла база таких  моделей. Для переходу до неї скористайтеся посиланням http://www.geogebratube.org/?lang=ru.  Велика колекція  моделей, в першу чергу, для уроків математики впорядкована авторами посібника згідно діючих програм і доступна у системі «Готуємося для уроків» за прямим посиланням https://disted.edu.vn.ua/courses/work/597.

Інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ) та їх роль в освітньому процесі

У даний час спостерігається збільшення впливу медіа-технологій на людину. Особливо це сильно діє на дитину, яка з великим задоволенням подивиться телевізор, ніж прочитає книгу.



Будь-яка педагогічна технологія - це інформаційна технологія, оскільки основу технологічного процесу навчання складає отримання і перетворення інформації.
Більш вдалим терміном для технологій навчання, що використовують комп'ютер, є комп'ютерна технологія. Комп'ютерні (нові інформаційні) технології навчання - це процес підготовки і передачі інформації, кого навчають, засобом здійснення яких є комп'ютер.
При підготовці до уроку з використанням ІКТ вчитель не повинен забувати, що це УРОК, а значить складає план уроку виходячи з його цілей, при відборі навчального матеріалу він повинен дотримуватися основні дидактичні принципи: систематичності та послідовності, доступності, диференційованого підходу, науковості та ін. При цьому комп'ютер не замінює вчителя, а тільки доповнює його.

Корисні посилання блогерам-початківцям

Зачем нужна математика?


Как понять математику?


Про електронний щоденник літньої педагогічної практики

Переваги ведення електронного щоденника

  • Наповнювати блог інформацією цікавіше, аніж оформлювати рукописний щоденник
  • Записи на блозі можна завжди відредагувати і розширити, тоді як звичайний щоденник треба переписувати заново
  • Зручно звітувати про проведену роботу за допомогою світлин: їх не треба роздруковувати та вклеювати в щоденник
  • Можна створювати записи, використовуючи мобільний додаток
  • Можливість надання доступу для перегляду обмеженому колу осіб
  • Коментування та обговорення
  • Економія часу